الكانيلونى
المقادير:
* 1 كوب حليب
* 1 كوب
دقيق
* 3 بيض
هذه المقادير تكفى عمل 11 قرص, و يمكن مضاعفة الكمية
حسب الرغبة
الطريقة:
نخلط جميع المقادير سوا و نقلب كويس جدا لحد
ما يمتزجوا كويس بالشكل ده
و بعدين نصفى الخليط من خلال مصفاة رفيعة عشان نشيل أى
كلاكيع
و بعدها هيكون الخليط سائل و سميك حاجة بسيطة
بعد كده نجيب طاسة تيفال صغيرة و نحط فيها نقطتين زيت و
نسخنها ع النار و بعدين ناخد مقدار كبشة من الخليط بتاعنا و نحطها بشويش فى
نص الطاسة
نحرك الطاسة لحد ما الخليط يغطى كل مساحة الطاسة
و نتأكد ان الخليط اتفرد كويس,عشان نحصل على قرص كامل,كأننا
بنعمل بيض أومليت
نسيبه على نار متوسطة لحد ما يبدأ يستوى, و ده هنعرفه لما
نلاقى الحروف نشفت و ابتدت تعلا عن الطاسة و كمان لما نحرك الطاسة,القرص
يتحرك معانا
نقلب القرص على الجهة التانية و نسيبه ثوانى يادوب ياخد لون
و نطلعه على صينية أو طبق.
نكرر لحد ما تنتهى كل الكمية و بين كل قرص و
التانى,نحط نقطتين زيت فى الطاسة
بعد كده نعمل صوص بشاميل عادى خالص,لكل 1 ملعقة دقيق نحط 1
ملعقة زبدة
و نقلب كويس لحد ما يمتزجوا مع بعض كويس و كل الدقيق يدوب
فى الزبدة
و بعدين نضيف 1 كوب حليب و نقلب كويس جدا عشان كله يمتزج
كويس
نحط ملح و فلفل حسب الرغبة .بعد ما نطفى النار,نضيف 1 بيضة و
نقلب كويس
طبعا نضاعف كمية البشاميل حسب ما احنا عايزين
نجهز
الحشوة.............
العادى اننا نستعمل لحمة مفرومة متعصجة,لكن أنا
بأحب أعمل حشوة مخصوص .....
بأضيف للحمة المفرومة طماطم و فلفل رومى و
بصل و مشروم و زيتون أخضر و أسود و جبن رومى مبشور.......الخلطة دى بيبقى
طعمها حلو أوى مع بعض
ناخد قرص من اللى عملناهم و نحط فيه شوية حشوة
و نلف
القرص على الحشوة بالشكل ده
و نرص وحدات الكانيلونى فى طبق فرن بايركس
و لما نخلص كل الكمية,نحط على الوش البشاميل اللى عملناه
و ممكن نرش ع الوش جبنة رومى مبشورة أو موزاريللا
و
بعدين محطه فى الفرن لحد ما الوش يتحمر
و بالهنا والشفا ويارب لما تجربوها تعجبكم
واتمنى اسمع
اراء كل الى جربوا الطريقه